Британският журналист Джон Халтивангер написа провокативна статия за това как

...
 Британският журналист Джон Халтивангер написа провокативна статия за това как
Коментари Харесай

Защо тройкаджиите понякога стават по-успешни от отличниците

  Британският публицист Джон Халтивангер написа провокативна публикация за това по какъв начин оценките в учебно заведение не са индикатор за интелектуалните качества и че тройкаджиите нормално реализират по-голям триумф в живота, в сравнение с отличниците. Ето какви са причините на създателя. Опитът демонстрира, че положителните оценки не всеки път са билет за щастливо бъдеще, а напълно не всички двойкаджии след учебно заведение остават без работа. В средите на невежите има много богати и известни хора, за триумфа и постоянството на които мнозина биха завидели.

 Стив Джобс да вземем за пример, в никакъв случай не е завършвал лицей. Същата е обстановката с Марк Зукърбърг и Бил Гейтс. Сергей Корольов, който започва първия неестествен сателит в космоса, е кръговиден тройкаджия. Основателят на Tumblr, Дейвид Карп напуща учебно заведение, когато е на 15 година Кърк Керкориан взема решение да завърши с учебното заведение, когато е в осми клас, само че това не му пречи да се трансформира в една от главните фигури за оформянето на Лас Вегас. Умът е нереално разбиране, а достиженията в учебно заведение не всеки път са най-обективният метод той да бъде оценен. Успехът на учениците е избран на база на това какво те са постигнали в рамките на образователното заведение, а учебното заведение не всеки път е действителна подготовка за това, което ни чака в действителния живот. Успехът изисква пристрастеност, неизменност, страст, дарба за оцелеяване и на първо място да се разбере цената на неуспеха. Затова толкоз доста тройкаджии, от които никой не е очаквал огромни достижения в учебно заведение, ръководят света ни. Те схващат какво значи да се бориш, тъй като от детството си преодоляват повече неуспехи, в сравнение с отличниците. Същите тези черти има всеки сполучлив бизнесмен - той не се опасява да поема опасности, да се опълчи на разпоредбите и нормите и по този начин да сътвори нещо ново и неизмеримо. Двойкарът постоянно е водач в неговия кръг, постоянно подготвен да откри различен ексцентричен метод да се заобиколи системата в учебно заведение. В средите на тройкаджиите е най-голям процентът на ексцентрично мислещите, креативен персони. Психолозите са уверени, че на тези деца просто не им е забавен общоприетия набор от образователни предмети.

 В учебно заведение ни се споделя " това е единственият метод, различен няма " отнемайки от нас желанието ни да мислим друго. Богатите по тази причина са богати, тъй като те мислят отвън рамките. На тях никой не им споделя, че по този начин не трябва и това не е вярно. Те слушат, само че постоянно вършат това, което желаят по собствен метод и по тази причина печелят. Но това напълно не значи, че получавайки слаби оценки в учебно заведение ще се подсигурява триумф в живота, както и шестиците в бележника не са доказателство, че " ще стигнете надалеч. " Оценките са просто числа на хартия. В последна сметка, животът ни се дефинира от характера, опита и връзките, а не от оценките в учебно заведение. Затова, в случай че не сте били от най-хубавите випускници на учебното заведение или в университета, не се отчайвайте. Животът е поредност от възходи и падения. Ние научаваме доста потребни неща в учебно заведение, само че действителните познания получаваме след напускането класната стая. Никога не спирайте да се учите, в никакъв случай не се отхвърляйте и най-важното - не забравяйте да се наслаждавате на самия развой на получавене на познания.

Инфо: www.highviewart.com

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР